Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült paprika saláta recept

Sült paprika saláta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 5 db vastag húsú színes tv paprika
    • 2 db paradicsom (ízlés szerint)

    Felöntőléhez:

    • 2 db vöröshagyma
    • 2 db babérlevél
    • 1 kk színes- vagy fekete egészbors
    • 1 tk só
    • 2 ek kristálycukor
    • 5-6 ek ecet
    • 4-5 ek étolaj
    • kb 1-1,5 l víz

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Egy tepsit vízzel kiöblítünk, a paprikákat folyó vízben megmossuk és vizesen a tepsibe téve betesszük a sütőbe.

    Nagyjából 20-22 perc alatt egyszeri átforgatással puhára,- szép sötét színűre sülnek!

    Miután elkészült, kivesszük a sütőből és pár percre letakarjuk egy konyharuhával, hogy a keletkezett gőz miatt könnyedén le lehessen húzni a bőrét.

    Mialatt sülnek a paprikák, elkészítjük a savanyú lét.

    Egy fedeles tálba beleöntjük a vizet, a vöröshagymát megtisztítjuk és fél karikákra vágjuk, majd a többi hozzávalóval az étolaj kivételével a vízben elkeverjük. Ízlés szerint további cukorral ill. ecettel ízesíthetjük.

    A paprikákról óvatosan, hogy ne szakadjanak, lehúzzuk a bőrt és a savanyú lébe beletéve kissé alányomkodjuk.

    Aki szereti, pár szem paradicsomot cikkekre vágva tehet mellé afféle kiegészítőnek, mi nagyon szeretjük, 1-2 darabot mindig teszek hozzá.

    A legvégén ráöntjük az étolajat, légmentesen lezárjuk a tálat és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek kissé összeérjenek.

    Elsősorban sültek mellé ajánlom, de egy szelet kacsazsíros kenyérre rácsíkozva is igazán kitűnő feltét! :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek