Sült paprika saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 db vastag húsú színes tv paprika
  • 2 db paradicsom (ízlés szerint)

Felöntőléhez:

  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 kk színes- vagy fekete egészbors
  • 1 tk só
  • 2 ek kristálycukor
  • 5-6 ek ecet
  • 4-5 ek étolaj
  • kb 1-1,5 l víz

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy tepsit vízzel kiöblítünk, a paprikákat folyó vízben megmossuk és vizesen a tepsibe téve betesszük a sütőbe.

Nagyjából 20-22 perc alatt egyszeri átforgatással puhára,- szép sötét színűre sülnek!

Miután elkészült, kivesszük a sütőből és pár percre letakarjuk egy konyharuhával, hogy a keletkezett gőz miatt könnyedén le lehessen húzni a bőrét.

Mialatt sülnek a paprikák, elkészítjük a savanyú lét.

Egy fedeles tálba beleöntjük a vizet, a vöröshagymát megtisztítjuk és fél karikákra vágjuk, majd a többi hozzávalóval az étolaj kivételével a vízben elkeverjük. Ízlés szerint további cukorral ill. ecettel ízesíthetjük.

A paprikákról óvatosan, hogy ne szakadjanak, lehúzzuk a bőrt és a savanyú lébe beletéve kissé alányomkodjuk.

Aki szereti, pár szem paradicsomot cikkekre vágva tehet mellé afféle kiegészítőnek, mi nagyon szeretjük, 1-2 darabot mindig teszek hozzá.

A legvégén ráöntjük az étolajat, légmentesen lezárjuk a tálat és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek kissé összeérjenek.

Elsősorban sültek mellé ajánlom, de egy szelet kacsazsíros kenyérre rácsíkozva is igazán kitűnő feltét! :)

Jó étvágyat kívánok!