Hozzávalók:
Felöntőléhez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit vízzel kiöblítünk, a paprikákat folyó vízben megmossuk és vizesen a tepsibe téve betesszük a sütőbe.
Nagyjából 20-22 perc alatt egyszeri átforgatással puhára,- szép sötét színűre sülnek!
Miután elkészült, kivesszük a sütőből és pár percre letakarjuk egy konyharuhával, hogy a keletkezett gőz miatt könnyedén le lehessen húzni a bőrét.
Mialatt sülnek a paprikák, elkészítjük a savanyú lét.
Egy fedeles tálba beleöntjük a vizet, a vöröshagymát megtisztítjuk és fél karikákra vágjuk, majd a többi hozzávalóval az étolaj kivételével a vízben elkeverjük. Ízlés szerint további cukorral ill. ecettel ízesíthetjük.
A paprikákról óvatosan, hogy ne szakadjanak, lehúzzuk a bőrt és a savanyú lébe beletéve kissé alányomkodjuk.
Aki szereti, pár szem paradicsomot cikkekre vágva tehet mellé afféle kiegészítőnek, mi nagyon szeretjük, 1-2 darabot mindig teszek hozzá.
A legvégén ráöntjük az étolajat, légmentesen lezárjuk a tálat és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek kissé összeérjenek.
Elsősorban sültek mellé ajánlom, de egy szelet kacsazsíros kenyérre rácsíkozva is igazán kitűnő feltét! :)
Jó étvágyat kívánok!