Ropogós krumplisaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 darab burgonya (nagy)
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab piros húsú paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 darab savanyú uborka
- 1 marék dió
- só
- bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- olívaolaj
- balzsamecet
Elkészítése:
Ropogós krumpli:
A krumplikat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk és kevés olajjal összeforgatjuk.
Sütőpapíros tepsin elterítjük és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Saláta:
A hagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk a paprikával együtt. A petrezselymet és savanyú uborkát is felaprítjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a hagymát, paprikát, uborkát és petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Ízlés szerint öntünk hozzá balzsamecetet és olívaolajat.
Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd a krumplit és aprított diót is hozzáadjuk. Ezekkel is jól összekeverjük.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsük még.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









