Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós krumplisaláta recept

Ropogós krumplisaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 4 darab burgonya (nagy)
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 darab piros húsú paprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 3 darab savanyú uborka
    • 1 marék dió
    • bors
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • olívaolaj
    • balzsamecet

    Elkészítése:

    Ropogós krumpli:

    A krumplikat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk és kevés olajjal összeforgatjuk.

    Sütőpapíros tepsin elterítjük és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.

    Saláta:

    A hagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk a paprikával együtt. A petrezselymet és savanyú uborkát is felaprítjuk.

    Egy nagyobb edénybe tesszük a hagymát, paprikát, uborkát és petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Ízlés szerint öntünk hozzá balzsamecetet és olívaolajat.

    Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd a krumplit és aprított diót is hozzáadjuk. Ezekkel is jól összekeverjük.

    Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsük még.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek