Ropogós krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 darab burgonya (nagy)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 darab savanyú uborka
  • 1 marék dió
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • olívaolaj
  • balzsamecet

Elkészítése:

Ropogós krumpli:

A krumplikat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk és kevés olajjal összeforgatjuk.

Sütőpapíros tepsin elterítjük és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.

Saláta:

A hagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk a paprikával együtt. A petrezselymet és savanyú uborkát is felaprítjuk.

Egy nagyobb edénybe tesszük a hagymát, paprikát, uborkát és petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Ízlés szerint öntünk hozzá balzsamecetet és olívaolajat.

Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd a krumplit és aprított diót is hozzáadjuk. Ezekkel is jól összekeverjük.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsük még.