Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplikat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk és kevés olajjal összeforgatjuk.
Sütőpapíros tepsin elterítjük és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
A hagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk a paprikával együtt. A petrezselymet és savanyú uborkát is felaprítjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a hagymát, paprikát, uborkát és petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Ízlés szerint öntünk hozzá balzsamecetet és olívaolajat.
Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd a krumplit és aprított diót is hozzáadjuk. Ezekkel is jól összekeverjük.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsük még.