Gombás-tojásos hóember recept

Hozzávalók:
- 1 gombakonzerv
- 8 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 közepes csemegeuborka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes fej lilahagyma
- 1 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 5 ek majonéz
- 25 g zselatin (por)
- 1 dl víz
- 4 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
- 2 db fekete olajbogyó
- 2 koktélparadicsom
Elkészítése:
Az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, gombát rátesszük és kb 20 percig sütjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal.
A főtt tojást, csemegeuborkát, lilahagymát felkockázzuk. Hozzáadjuk a kihűlt gombát, majonézt, mustárt, tejfölt és a forró vízben feloldott zselatint. Ízlés szerint borsozzuk és fűszerezzük.
Jól összekeverjük az egészet, majd formába öntjük és pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Kiöntjük a formából. Egy-egy kettévágott olajbogyó a hóember szemei és a gombja.
Egy-egy kettévágott koktélparadicsom az orra és a sapkáján a dísz. Paprikából kivágjuk a száját és a sálját. Egy uborkaszeletből a sapkáján a leveleket vágjuk ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »