Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-tojásos hóember recept

Gombás-tojásos hóember
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 gombakonzerv
    • 8 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 közepes csemegeuborka
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 közepes fej lilahagyma
    • 1 ek mustár
    • 2 dl tejföl
    • 5 ek majonéz
    • 25 g zselatin (por)
    • 1 dl víz
    • 4 ek napraforgó olaj
    • bors ízlés szerint
    • 2 db fekete olajbogyó
    • 2 koktélparadicsom

    Elkészítése:

    Az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, gombát rátesszük és kb 20 percig sütjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal.

    A főtt tojást, csemegeuborkát, lilahagymát felkockázzuk. Hozzáadjuk a kihűlt gombát, majonézt, mustárt, tejfölt és a forró vízben feloldott zselatint. Ízlés szerint borsozzuk és fűszerezzük.

    Jól összekeverjük az egészet, majd formába öntjük és pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Kiöntjük a formából. Egy-egy kettévágott olajbogyó a hóember szemei és a gombja.

    Egy-egy kettévágott koktélparadicsom az orra és a sapkáján a dísz. Paprikából kivágjuk a száját és a sálját. Egy uborkaszeletből a sapkáján a leveleket vágjuk ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá