Gombás-tojásos hóember

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 gombakonzerv
  • 8 főtt tojás
  • 3 közepes csemegeuborka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • 5 ek majonéz
  • 25 g zselatin (por)
  • 1 dl víz
  • 4 ek napraforgó olaj
  • bors ízlés szerint
  • 2 db fekete olajbogyó
  • 2 koktélparadicsom

Elkészítése:

Az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, gombát rátesszük és kb 20 percig sütjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal.

A főtt tojást, csemegeuborkát, lilahagymát felkockázzuk. Hozzáadjuk a kihűlt gombát, majonézt, mustárt, tejfölt és a forró vízben feloldott zselatint. Ízlés szerint borsozzuk és fűszerezzük.

Jól összekeverjük az egészet, majd formába öntjük és pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Kiöntjük a formából. Egy-egy kettévágott olajbogyó a hóember szemei és a gombja.

Egy-egy kettévágott koktélparadicsom az orra és a sapkáján a dísz. Paprikából kivágjuk a száját és a sálját. Egy uborkaszeletből a sapkáján a leveleket vágjuk ki.