Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feta sajt baconben, mézes mustáros öntettel recept

Feta sajt baconben, mézes mustáros öntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fejes saláta
    • 250 g feta sajt
    • 16 szelet bacon
    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Az öntethez:

    • 2 teáskanál mustár
    • 1 teáskanál méz
    • 2 evőkanál ecet
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • bors
    • citromlé

    Elkészítése:

    A salátát megmossuk, majd feldaraboljuk. A főtt tojásokat, tojásszelővel szeletekre vágjuk és a salátára rakjuk.

    A feta sajtot 16 vastagabb szeletre vágjuk, baconbe göngyöljük, és olaj nélkül, forró serpenyőre tesszük. Ameddig sülnek, elkészíthetjük a mézes mustáros öntetet. A hozzávalókat, kevés vízzel összekeverjük és állni hagyjuk.

    A kész baconbundás sajtokat a salátára tesszük, majd az egészet a dresszinggel leöntjük.

    Tipp: Ha húsos ételekhez készítesz mézes pácot vagy öntetet, akkor válaszd a selyemfű mézet. Íze jól passzol a sültekhez ;)

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá