Feta sajt baconben, mézes mustáros öntettel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 fejes saláta
- 250 g feta sajt
- 16 szelet bacon
- 3 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Az öntethez:
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál méz
- 2 evőkanál ecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- citromlé
Elkészítése:
A salátát megmossuk, majd feldaraboljuk. A főtt tojásokat, tojásszelővel szeletekre vágjuk és a salátára rakjuk.
A feta sajtot 16 vastagabb szeletre vágjuk, baconbe göngyöljük, és olaj nélkül, forró serpenyőre tesszük. Ameddig sülnek, elkészíthetjük a mézes mustáros öntetet. A hozzávalókat, kevés vízzel összekeverjük és állni hagyjuk.
A kész baconbundás sajtokat a salátára tesszük, majd az egészet a dresszinggel leöntjük.
Tipp: Ha húsos ételekhez készítesz mézes pácot vagy öntetet, akkor válaszd a selyemfű mézet. Íze jól passzol a sültekhez ;)
Jó étvágyat!
Forrás: https://mez52.wordpress.com/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.