Feta sajt baconben, mézes mustáros öntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Feta sajt baconben, mézes mustáros öntettel

Hozzávalók:

  • 1 fejes saláta
  • 250 g feta sajt
  • 16 szelet bacon
  • 3 főtt tojás

Az öntethez:

  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál ecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • citromlé

Elkészítése:

A salátát megmossuk, majd feldaraboljuk. A főtt tojásokat, tojásszelővel szeletekre vágjuk és a salátára rakjuk.

A feta sajtot 16 vastagabb szeletre vágjuk, baconbe göngyöljük, és olaj nélkül, forró serpenyőre tesszük. Ameddig sülnek, elkészíthetjük a mézes mustáros öntetet. A hozzávalókat, kevés vízzel összekeverjük és állni hagyjuk.

A kész baconbundás sajtokat a salátára tesszük, majd az egészet a dresszinggel leöntjük.

Tipp: Ha húsos ételekhez készítesz mézes pácot vagy öntetet, akkor válaszd a selyemfű mézet. Íze jól passzol a sültekhez ;)

Jó étvágyat!