Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bulgur saláta fekete babbal recept

Bulgur saláta fekete babbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 pohár bulgur
    • 2 kanál olaj
    • 1 kígyóuborka
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 1 sárga paprika
    • 1 doboz fekete bab
    • 1 magozott chili paprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Öntet:

    • 4 kanál olaj
    • 2 kanál mustár
    • 1 citrom leve
    • csipet só

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben felforrósítjuk a két kanál olajat és ráöntjük a bulgurt. Kevergetve átpirítjuk. Másfélszeres vízzel felöntjük és sóval ízesítjük. Lefedve, mérsékelt tűzön 10-15 perc alatt készre pároljuk.

    Míg fő a bulgur, addig feldaraboljuk a zöldségeket. Az uborkát, a paprikákat és a lilahagymát apró kockákra felvágjuk és egy tálba szórjuk. A babkonzervről leöntjük a levét, átöblítjük és lecsepegtetjük. A babot is a zöldségekhez adjuk. A petrezselymet leszárazzuk és felaprítjuk. A citromlevét kinyomjuk, héjából lereszelünk egy kicsit.

    A langyosra hűlt bulgurt a zöldségekhez keverjük, rászórjuk a vágott petrezselymet a reszelt citromhéjat és alaposan átkeverjük az egészet.

    Az öntet hozzávalóit egy tálkába mérjük és habverővel sima eleggyé keverjük. Az öntetet a salátára öntjük és lazán átforgatjuk. Langyosan kínáljuk sültek mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá