Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós palacsinta recept

Túrós palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 1 tk olaj a tésztába + a sütéshez

Töltelék:

  • 300 g félzsíros túró
  • 2 ek sűrű tejföl
  • 1 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy csokor zöld kapor
  • aszalt piros áfonya

Elkészítése:

Palacsinta készítése:

A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük.

Hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat, átkeverjük, majd kisütjük. sütéskor tegyünk egy csepp olajat a palacsintasütőbe, hogy biztosan ne ragadjon le.

 

Töltelék készítése:

A túrót összetörjük, majd a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukor elkeverjük. Két részre osztjuk, felébe tesszük az apróra vágott kaprot, a másik felébe az áfonyát, amit 10-15 percig vízben áztattam előtte.

A palacsintákat megtöltjük, és tálaljuk.

Tipp:

Ebből az adagból 14-15 palacsinta lesz

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá