Túrós palacsinta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 3 dl tej
- csipet só
- 1 tk olaj a tésztába + a sütéshez
Töltelék:
- 300 g félzsíros túró
- 2 ek sűrű tejföl
- 1 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy csokor zöld kapor
- aszalt piros áfonya
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük.
Hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat, átkeverjük, majd kisütjük. sütéskor tegyünk egy csepp olajat a palacsintasütőbe, hogy biztosan ne ragadjon le.
Töltelék készítése:
A túrót összetörjük, majd a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukor elkeverjük. Két részre osztjuk, felébe tesszük az apróra vágott kaprot, a másik felébe az áfonyát, amit 10-15 percig vízben áztattam előtte.
A palacsintákat megtöltjük, és tálaljuk.
Tipp:
Ebből az adagból 14-15 palacsinta lesz
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.