Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 30 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- pici só
- 3 ek kristálycukor
- kb 5 dl szódavíz
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- egy citrom reszelt héja
- fél üveg áfonya lekvár
- fél üveg szilvalekvár
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és ezzel együtt csomómentesre keverjük, majd a szódavizzel higitjuk a végén.
Félretessszük pihenni kb fél órára, majd kisütjük a palacsintákat.
Közben a túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, majd alaposan összetörjük és keverjük egy villával.
Amikor kicsit hűltek a palacsinták, akkor elkezdjük a rétegezést: palacsinta, túró, palacsinta lekvár, palacsinta, túró, palacsinta, lekvár…… A tetejére palacsinta kerüljön.
Ha kész, akkor lehet díszíteni a tetejét tejszinhabbal, forrósított lekvárral vagy bármivel, ami odahaza fellelhető.
Jó étvágyat hozzá
Tipp:
Feltétlen pihentetni szoktam a tésztát, mert sokkal könnyebb és lazább lesz az állaga így.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










