Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 30 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- pici só
- 3 ek kristálycukor
- kb 5 dl szódavíz
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- egy citrom reszelt héja
- fél üveg áfonya lekvár
- fél üveg szilvalekvár
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és ezzel együtt csomómentesre keverjük, majd a szódavizzel higitjuk a végén.
Félretessszük pihenni kb fél órára, majd kisütjük a palacsintákat.
Közben a túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, majd alaposan összetörjük és keverjük egy villával.
Amikor kicsit hűltek a palacsinták, akkor elkezdjük a rétegezést: palacsinta, túró, palacsinta lekvár, palacsinta, túró, palacsinta, lekvár…… A tetejére palacsinta kerüljön.
Ha kész, akkor lehet díszíteni a tetejét tejszinhabbal, forrósított lekvárral vagy bármivel, ami odahaza fellelhető.
Jó étvágyat hozzá
Tipp:
Feltétlen pihentetni szoktam a tésztát, mert sokkal könnyebb és lazább lesz az állaga így.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










