Túró Rudi palacsinta recept

Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 7 dl tej/víz
- 1 csipet só
- 1 ek olaj
- sütéshez kevés olaj
Töltelék
- 2 dl habtejszín
- 0,5 kg túró
- cukor
- 1 citrom reszelt héja + leve
- 5-8 dkg étcsokoládé
Továbbá:
- tetejére olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és legalább fél órát hagyjuk pihenni. Ha túl besűrűsödni, folyadékkal lazítsuk. A palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, kb. 1 merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne, és mindkét oldalát szép világosra sütjük.
Töltelék készítése:
A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a túrót, és ízlés szerint cukrot (kóstolgassuk), a reszelt citrom héját és némi citromlevet. A végén beleforgatjuk a durvára vágott étcsoki darabkákat. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, és tálalás előtt olvasztott étcsokoládéval meglocsolhatjuk, esetleg porcukorral meghinthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »