Hozzávalók
Töltelék
Továbbá:
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és legalább fél órát hagyjuk pihenni. Ha túl besűrűsödni, folyadékkal lazítsuk. A palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, kb. 1 merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne, és mindkét oldalát szép világosra sütjük.
A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a túrót, és ízlés szerint cukrot (kóstolgassuk), a reszelt citrom héját és némi citromlevet. A végén beleforgatjuk a durvára vágott étcsoki darabkákat. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, és tálalás előtt olvasztott étcsokoládéval meglocsolhatjuk, esetleg porcukorral meghinthetjük.