Trüffel krémes, erdei gyümölcsös palacsintatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 6 dl tej
- 3 dl szóda (vagy víz)
- 4 ek étolaj
Trüffel krém:
- 170 g habtejszín
- 20 g méz
- 200 g étcsoki
- 100 g tejcsoki
- 1 marék kávébab mozsárban frissen összetörve
Továbbá:
- 150 gramm erdei gyümölcs lekvár
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 2 marék csoki csepp
Elkészítése:
A két tojást pár percen át jó habosra verem a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáöntöm a tejet, és lassan adagolva a lisztet is belekeverem. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha ez kimarad, az sem gond. Pihentetés után hozzáadom az olajat, és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát. Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm a palacsintákat.
Most nem a nagy teflonos, hanem egy kisebb átmérőjű öntöttvas sütőben sütöttem ki őket. Mivel olajozni kell a tészta alá, ezért a palacsinták nem lesznek olyan szárazak. Egyébként egy nagyobb palacsintasütőben ebből a mennyiségből körülbelül 25-30 palacsinta készülhet. A palacsintákat hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt tovább dolgoznánk velük.
A tejszínt felforralom a mézzel. A csokoládékat összetördelem, a kávébab töretet pedig egy kis szűrőbe teszem. A forró tejszínt a kávéval telt szűrőn átöntöm a csokira, majd simára keverem a krémet. Hagyom kicsit állni, hogy szilárdabb legyen, majd elkezdem megkenni a kihűlt palacsintákat.
Minden ötödik palacsintát erdei gyümölcsös lekvárral kenem meg. Nagyjából 20 palacsintát használtam fel, ebből készült a torta. Úgy adagolom a trüffelkrémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Körbeszitálom holland kakaóporral, a tetejét pedig csokicseppekkel díszítem. A tortát hűtőbe teszem, hogy kicsit megdermedjen, bár már alig várom, hogy felvágjam!
Tippek:
- Hagyjuk pihenni a tésztát: A palacsintatészta állása segít, hogy a tészta könnyebb és rugalmasabb legyen.
- Türelmes hűtés: Érdemes a tortát legalább pár órára hűtőbe tenni, hogy a trüffelkrém jól megdermedjen, de ha nem bírjuk kivárni, már egy óra után is tökéletes lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »