Trüffel krémes, erdei gyümölcsös palacsintatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 6 dl tej
- 3 dl szóda (vagy víz)
- 4 ek étolaj
Trüffel krém:
- 170 g habtejszín
- 20 g méz
- 200 g étcsoki
- 100 g tejcsoki
- 1 marék kávébab mozsárban frissen összetörve
Továbbá:
- 150 gramm erdei gyümölcs lekvár
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 2 marék csoki csepp
Elkészítése:
A két tojást pár percen át jó habosra verem a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáöntöm a tejet, és lassan adagolva a lisztet is belekeverem. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha ez kimarad, az sem gond. Pihentetés után hozzáadom az olajat, és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát. Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm a palacsintákat.
Most nem a nagy teflonos, hanem egy kisebb átmérőjű öntöttvas sütőben sütöttem ki őket. Mivel olajozni kell a tészta alá, ezért a palacsinták nem lesznek olyan szárazak. Egyébként egy nagyobb palacsintasütőben ebből a mennyiségből körülbelül 25-30 palacsinta készülhet. A palacsintákat hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt tovább dolgoznánk velük.
A tejszínt felforralom a mézzel. A csokoládékat összetördelem, a kávébab töretet pedig egy kis szűrőbe teszem. A forró tejszínt a kávéval telt szűrőn átöntöm a csokira, majd simára keverem a krémet. Hagyom kicsit állni, hogy szilárdabb legyen, majd elkezdem megkenni a kihűlt palacsintákat.
Minden ötödik palacsintát erdei gyümölcsös lekvárral kenem meg. Nagyjából 20 palacsintát használtam fel, ebből készült a torta. Úgy adagolom a trüffelkrémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Körbeszitálom holland kakaóporral, a tetejét pedig csokicseppekkel díszítem. A tortát hűtőbe teszem, hogy kicsit megdermedjen, bár már alig várom, hogy felvágjam!
Tippek:
- Hagyjuk pihenni a tésztát: A palacsintatészta állása segít, hogy a tészta könnyebb és rugalmasabb legyen.
- Türelmes hűtés: Érdemes a tortát legalább pár órára hűtőbe tenni, hogy a trüffelkrém jól megdermedjen, de ha nem bírjuk kivárni, már egy óra után is tökéletes lesz.