Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Trüffel krémes, erdei gyümölcsös palacsintatorta recept

Trüffel krémes, erdei gyümölcsös palacsintatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 6 dl tej
    • 3 dl szóda (vagy víz)
    • 4 ek étolaj

    Trüffel krém:

    • 170 g habtejszín
    • 20 g méz
    • 200 g étcsoki
    • 100 g tejcsoki
    • 1 marék kávébab mozsárban frissen összetörve

    Továbbá:

    • 150 gramm erdei gyümölcs lekvár
    • 1 evőkanál holland kakaópor
    • 2 marék csoki csepp

    Elkészítése:

    A két tojást pár percen át jó habosra verem a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáöntöm a tejet, és lassan adagolva a lisztet is belekeverem. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha ez kimarad, az sem gond. Pihentetés után hozzáadom az olajat, és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát. Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm a palacsintákat.

    Most nem a nagy teflonos, hanem egy kisebb átmérőjű öntöttvas sütőben sütöttem ki őket. Mivel olajozni kell a tészta alá, ezért a palacsinták nem lesznek olyan szárazak. Egyébként egy nagyobb palacsintasütőben ebből a mennyiségből körülbelül 25-30 palacsinta készülhet. A palacsintákat hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt tovább dolgoznánk velük.

    A tejszínt felforralom a mézzel. A csokoládékat összetördelem, a kávébab töretet pedig egy kis szűrőbe teszem. A forró tejszínt a kávéval telt szűrőn átöntöm a csokira, majd simára keverem a krémet. Hagyom kicsit állni, hogy szilárdabb legyen, majd elkezdem megkenni a kihűlt palacsintákat.

    Minden ötödik palacsintát erdei gyümölcsös lekvárral kenem meg. Nagyjából 20 palacsintát használtam fel, ebből készült a torta. Úgy adagolom a trüffelkrémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Körbeszitálom holland kakaóporral, a tetejét pedig csokicseppekkel díszítem. A tortát hűtőbe teszem, hogy kicsit megdermedjen, bár már alig várom, hogy felvágjam!

    Tippek:

    1. Hagyjuk pihenni a tésztát: A palacsintatészta állása segít, hogy a tészta könnyebb és rugalmasabb legyen.
    2. Türelmes hűtés: Érdemes a tortát legalább pár órára hűtőbe tenni, hogy a trüffelkrém jól megdermedjen, de ha nem bírjuk kivárni, már egy óra után is tökéletes lesz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá