Trüffel krémes, erdei gyümölcsös palacsintatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Trüffel krémes, erdei gyümölcsös palacsintatorta

Hozzávalók:

  • 400 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 2-3 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 6 dl tej
  • 3 dl szóda (vagy víz)
  • 4 ek étolaj

Trüffel krém:

  • 170 g habtejszín
  • 20 g méz
  • 200 g étcsoki
  • 100 g tejcsoki
  • 1 marék kávébab mozsárban frissen összetörve

Továbbá:

  • 150 gramm erdei gyümölcs lekvár
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 2 marék csoki csepp

Elkészítése:

A két tojást pár percen át jó habosra verem a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáöntöm a tejet, és lassan adagolva a lisztet is belekeverem. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha ez kimarad, az sem gond. Pihentetés után hozzáadom az olajat, és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát. Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm a palacsintákat.

Most nem a nagy teflonos, hanem egy kisebb átmérőjű öntöttvas sütőben sütöttem ki őket. Mivel olajozni kell a tészta alá, ezért a palacsinták nem lesznek olyan szárazak. Egyébként egy nagyobb palacsintasütőben ebből a mennyiségből körülbelül 25-30 palacsinta készülhet. A palacsintákat hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt tovább dolgoznánk velük.

A tejszínt felforralom a mézzel. A csokoládékat összetördelem, a kávébab töretet pedig egy kis szűrőbe teszem. A forró tejszínt a kávéval telt szűrőn átöntöm a csokira, majd simára keverem a krémet. Hagyom kicsit állni, hogy szilárdabb legyen, majd elkezdem megkenni a kihűlt palacsintákat.

Minden ötödik palacsintát erdei gyümölcsös lekvárral kenem meg. Nagyjából 20 palacsintát használtam fel, ebből készült a torta. Úgy adagolom a trüffelkrémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Körbeszitálom holland kakaóporral, a tetejét pedig csokicseppekkel díszítem. A tortát hűtőbe teszem, hogy kicsit megdermedjen, bár már alig várom, hogy felvágjam!

Tippek:

  1. Hagyjuk pihenni a tésztát: A palacsintatészta állása segít, hogy a tészta könnyebb és rugalmasabb legyen.
  2. Türelmes hűtés: Érdemes a tortát legalább pár órára hűtőbe tenni, hogy a trüffelkrém jól megdermedjen, de ha nem bírjuk kivárni, már egy óra után is tökéletes lesz.