Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott palacsintatorta recept

Rakott palacsintatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 50 ml laj
    • 7 dl tej
    • 7 dl szódavíz (kb, lehet többet fog felvenni a tészta)

    Diós töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 dl tejszín
    • őrölt fehéj ízlés szerint
    • kevés őrölt szegfűszeg

    Túrós töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 2 evőkanál tejföl
    • 10 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Lekváros töltelék:

    • 1 üveg sárgabaracklekvár

    Kakaós töltelék:

    • cukrozott kakaópor

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 2 evőkanál sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk. Ha szükséges kevés szódával még hígíthatjuk. Felhevített palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. Amikor kisültek, akkor letakarva félretesszük és elkészítjük a töltelékeket.

    A dióhoz hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük a tejszínnel és összefőzzük, végül ízesítjük a fehéjjal és szegfűszeggel. Ha kihűlés után nagyon visszakeményedne, nem lenne kenhető állagú, akkor adjunk még hozzá kevés tejszínt.

    A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot és a citrom héját, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt is és dolgozzuk össze. Ha nagyon kemény lenne a massza, akkor adhatunk még hozzá tejfölt. Ízlés szerint vanília is adható hozzá.

    Vegyünk elő egy csatos, 22 cm-es tortaformát (az alját béleljük ki sütőpapírral) vagy állítható tortaformát (állítsuk 22 cm-re-nekünk ekkora volt a palacsintasütőnk) és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ha más méretű volt a palacsintasütőnk, akkor ahhoz mérten válasszuk ki a tortaformát.

    Jöhet a rétegezés: tegyük bele a formába az első palacsintát és kenjük meg vékonyan a diós töltelékkel, majd tegyünk rá egy másik palacsintát. Ezt a palacsintát kenjük meg vékonyan a túrós töltelékkel és tegyünk rá egy következő palacsintát. Erre a palacsintára szórjunk vékony rétegben kakaóport, majd jöhet egy újabb palacsinta, amire 2-3 teáskanálnyi lekvárt kenünk és újabb palacsintát kenünk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak vagy elég magasnak nem gondoljuk a tortát. Arra figyeljünk, hogy a tetejére palacsinta kerüljön.

    Elkészítjük a habot a tetejére: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük robotgép segítségével, majd ezután a lekvárt is beledolgozzuk. A torta tetejére tehetünk kis halmokat kanállal vagy be is fedhetjük rusztikusan a habbal.

    180 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük a habot.

    Forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen szelhető a hab a torta tetején. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá