Rakott palacsintatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 60 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 50 ml olaj
- 7 dl tej
- 7 dl szódavíz (kb, lehet többet fog felvenni a tészta)
Diós töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl tejszín
- őrölt fehéj ízlés szerint
- kevés őrölt szegfűszeg
Túrós töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
Lekváros töltelék:
- 1 üveg sárgabaracklekvár
Kakaós töltelék:
- cukrozott kakaópor
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk. Ha szükséges kevés szódával még hígíthatjuk. Felhevített palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. Amikor kisültek, akkor letakarva félretesszük és elkészítjük a töltelékeket.
A dióhoz hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük a tejszínnel és összefőzzük, végül ízesítjük a fehéjjal és szegfűszeggel. Ha kihűlés után nagyon visszakeményedne, nem lenne kenhető állagú, akkor adjunk még hozzá kevés tejszínt.
A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot és a citrom héját, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt is és dolgozzuk össze. Ha nagyon kemény lenne a massza, akkor adhatunk még hozzá tejfölt. Ízlés szerint vanília is adható hozzá.
Vegyünk elő egy csatos, 22 cm-es tortaformát (az alját béleljük ki sütőpapírral) vagy állítható tortaformát (állítsuk 22 cm-re-nekünk ekkora volt a palacsintasütőnk) és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ha más méretű volt a palacsintasütőnk, akkor ahhoz mérten válasszuk ki a tortaformát.
Jöhet a rétegezés: tegyük bele a formába az első palacsintát és kenjük meg vékonyan a diós töltelékkel, majd tegyünk rá egy másik palacsintát. Ezt a palacsintát kenjük meg vékonyan a túrós töltelékkel és tegyünk rá egy következő palacsintát. Erre a palacsintára szórjunk vékony rétegben kakaóport, majd jöhet egy újabb palacsinta, amire 2-3 teáskanálnyi lekvárt kenünk és újabb palacsintát kenünk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak vagy elég magasnak nem gondoljuk a tortát. Arra figyeljünk, hogy a tetejére palacsinta kerüljön.
Elkészítjük a habot a tetejére: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük robotgép segítségével, majd ezután a lekvárt is beledolgozzuk. A torta tetejére tehetünk kis halmokat kanállal vagy be is fedhetjük rusztikusan a habbal.
180 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük a habot.
Forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen szelhető a hab a torta tetején. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »