Hozzávalók:
Palacsinta:
Diós töltelék:
Túrós töltelék:
Lekváros töltelék:
Kakaós töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk. Ha szükséges kevés szódával még hígíthatjuk. Felhevített palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. Amikor kisültek, akkor letakarva félretesszük és elkészítjük a töltelékeket.
A dióhoz hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük a tejszínnel és összefőzzük, végül ízesítjük a fehéjjal és szegfűszeggel. Ha kihűlés után nagyon visszakeményedne, nem lenne kenhető állagú, akkor adjunk még hozzá kevés tejszínt.
A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot és a citrom héját, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt is és dolgozzuk össze. Ha nagyon kemény lenne a massza, akkor adhatunk még hozzá tejfölt. Ízlés szerint vanília is adható hozzá.
Vegyünk elő egy csatos, 22 cm-es tortaformát (az alját béleljük ki sütőpapírral) vagy állítható tortaformát (állítsuk 22 cm-re-nekünk ekkora volt a palacsintasütőnk) és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ha más méretű volt a palacsintasütőnk, akkor ahhoz mérten válasszuk ki a tortaformát.
Jöhet a rétegezés: tegyük bele a formába az első palacsintát és kenjük meg vékonyan a diós töltelékkel, majd tegyünk rá egy másik palacsintát. Ezt a palacsintát kenjük meg vékonyan a túrós töltelékkel és tegyünk rá egy következő palacsintát. Erre a palacsintára szórjunk vékony rétegben kakaóport, majd jöhet egy újabb palacsinta, amire 2-3 teáskanálnyi lekvárt kenünk és újabb palacsintát kenünk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak vagy elég magasnak nem gondoljuk a tortát. Arra figyeljünk, hogy a tetejére palacsinta kerüljön.
Elkészítjük a habot a tetejére: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük robotgép segítségével, majd ezután a lekvárt is beledolgozzuk. A torta tetejére tehetünk kis halmokat kanállal vagy be is fedhetjük rusztikusan a habbal.
180 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük a habot.
Forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen szelhető a hab a torta tetején. :)