Palacsinta sushi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 400 g liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
- csipet só
- 50 ml étolaj
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 400 ml tej
- 400 ml szódavíz
A tejberizshez:
- 800 ml tej
- 120 g rizs
- 80 g kristálycukor
A tölteléknek:
- 2 féle gyümölcs (nálam áfonya és meggy)
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. A liszthez szitáljuk hozzá a kakaóport és keverjük össze, majd a tejet és szódát fokozatosan adjuk hozzá, közben keverve, mert liszt és liszt más és nem egyforma vastagon szeretjük a palacsintát sem. Fele-fele arányban hígítsuk, se túl sűrű se túl folyós ne legyen.
Egy palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.
Közben elkészítjük a tejberizst is, vagy akár előtte, mert ennek hűlni kell. A tejet felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett rizst, majd néha megkeverve felforraljuk újra.
Ha forr, fedő alatt kislángon főzzük tovább, pici rést hagyjunk a fedő és az edény közt, különben kifut. Kb 30 percig főzzük, és a 25 perc tájékán hozzákeverjük a cukrot is. Ha letelt a 30 perc levesszük a tűzről, a fedőt rajta hagyjuk még 20 percig kb, majd kihűtjük.
A kihűlt tejberizst rátesszük a palacsinta egyik felére, a felső végét levágjuk. Vizes kézzel a legegyszerűbb rásimítani, majd egy vonalban beletesszük a gyümölcsöt és szorosan feltekerjük egy sushi-tekerő bambusz (vagy egy konyharuha segítségével).
Hűtőbe tesszük 1 órára, mielőtt felvágnánk. Mikor felvágjuk érdemes a kést minden szelet után egy papírtörlőben letörölni.