Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsinta sushi recept

Palacsinta sushi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A palacsintához:

    • 400 g liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
    • csipet só
    • 50 ml étolaj
    • 2 evőkanál holland kakaópor
    • 400 ml tej
    • 400 ml szódavíz

    A tejberizshez:

    • 800 ml tej
    • 120 g rizs
    • 80 g kristálycukor

    A tölteléknek:

    • 2 féle gyümölcs (nálam áfonya és meggy)

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. A liszthez szitáljuk hozzá a kakaóport és keverjük össze, majd a tejet és szódát fokozatosan adjuk hozzá, közben keverve, mert liszt és liszt más és nem egyforma vastagon szeretjük a palacsintát sem. Fele-fele arányban hígítsuk, se túl sűrű se túl folyós ne legyen.

    Egy palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.

    Közben elkészítjük a tejberizst is, vagy akár előtte, mert ennek hűlni kell. A tejet felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett rizst, majd néha megkeverve felforraljuk újra.

    Ha forr, fedő alatt kislángon főzzük tovább, pici rést hagyjunk a fedő és az edény közt, különben kifut. Kb 30 percig főzzük, és a 25 perc tájékán hozzákeverjük a cukrot is. Ha letelt a 30 perc levesszük a tűzről, a fedőt rajta hagyjuk még 20 percig kb, majd kihűtjük.

    A kihűlt tejberizst rátesszük a palacsinta egyik felére, a felső végét levágjuk. Vizes kézzel a legegyszerűbb rásimítani, majd egy vonalban beletesszük a gyümölcsöt és szorosan feltekerjük egy sushi-tekerő bambusz (vagy egy konyharuha segítségével).

    Hűtőbe tesszük 1 órára, mielőtt felvágnánk. Mikor felvágjuk érdemes a kést minden szelet után egy papírtörlőben letörölni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá