Palacsinta sushi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Palacsinta sushi

Hozzávalók:
A palacsintához:

  • 400 g liszt
  • 1 tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • csipet só
  • 50 ml étolaj
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 400 ml tej
  • 400 ml szódavíz

A tejberizshez:

  • 800 ml tej
  • 120 g rizs
  • 80 g kristálycukor

A tölteléknek:

  • 2 féle gyümölcs (nálam áfonya és meggy)

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. A liszthez szitáljuk hozzá a kakaóport és keverjük össze, majd a tejet és szódát fokozatosan adjuk hozzá, közben keverve, mert liszt és liszt más és nem egyforma vastagon szeretjük a palacsintát sem. Fele-fele arányban hígítsuk, se túl sűrű se túl folyós ne legyen.

Egy palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.

Közben elkészítjük a tejberizst is, vagy akár előtte, mert ennek hűlni kell. A tejet felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett rizst, majd néha megkeverve felforraljuk újra.

Ha forr, fedő alatt kislángon főzzük tovább, pici rést hagyjunk a fedő és az edény közt, különben kifut. Kb 30 percig főzzük, és a 25 perc tájékán hozzákeverjük a cukrot is. Ha letelt a 30 perc levesszük a tűzről, a fedőt rajta hagyjuk még 20 percig kb, majd kihűtjük.

A kihűlt tejberizst rátesszük a palacsinta egyik felére, a felső végét levágjuk. Vizes kézzel a legegyszerűbb rásimítani, majd egy vonalban beletesszük a gyümölcsöt és szorosan feltekerjük egy sushi-tekerő bambusz (vagy egy konyharuha segítségével).

Hűtőbe tesszük 1 órára, mielőtt felvágnánk. Mikor felvágjuk érdemes a kést minden szelet után egy papírtörlőben letörölni.