Illatos palacsinta (almás-citromos) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 8-10 darabhoz):
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 2 dl tej
- 3 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
- fél dl olaj
- 1 nagyobb alma
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- cukros kakaó
- cukros fahéj
Tetejére:
- porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához hozzávalóit összekeverjük. Az almát, miután meghámoztuk belereszeljük a tésztába, majd mehet bele a citrom reszelt héja is. Az olajat én a tésztához szoktam keverni, a sütőt nem kenem meg (de természetesen lehet csak a palacsintasütőt olajozni).
Miután kisütöttük a palacsintákat (isteni illat lesz a konyhában!), mindegyiket megszórjuk cukros kakaóval, esetleg cukros fahéjjal és feltekerjük vagy csak összehajtogatjuk.
Tetejükre porcukrot, vaníliás cukrot vagy olvasztott csokit tehetünk.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »