Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta batyuban recept

Hortobágyi húsos palacsinta batyuban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 200 g finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 dl szódavíz vagy víz
    • csipet só
    • 1 evőkanál olaj

    Húsos töltelékhez:

    • 400 g darált sertéshús
    • 1 fej vöröshagyma (aprítva)
    • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • bors
    • 2 dl húsleves (kb, vagy víz)
    • 2 evőkanál tejföl

    Mártáshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 teáskanál pirospaprika

    Kötözéshez és sütéshez:

    • snidling vagy főtt spagetti (a batyuk megkötéséhez)
    • 2 evőkanál

    Elkészítése:

    Palacsinta készítése:

    Keverd össze a lisztet, tojást, tejet, szódát és sót simára. Add hozzá az olajat és süss vékony palacsintákat a tésztából, majd tedd félre hűlni.

    Húsos töltelék elkészítése:

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg az apróra vágott hagymát, ezután add hozzá a zúzott fokhagymát. Szórd meg pirospaprikával, keverd el és add hozzá a darálthúst. Sózd, borsozd, majd önts alá egy kevés húslevest. Párold puhára a húst, végül keverd hozzá a tejfölt. Hűtsd ki.

    Batyuk formázása:

    A palacsinták közepére helyezz egy adag húsos tölteléket. Fogd össze a palacsinták széleit, hogy batyut formázz, majd kösd össze snidlinggel vagy főtt spagettivel.

    Mártás elkészítése:

    Egy edényben keverd össze a tejfölt, lisztet, pirospaprikát és sót. Adj hozzá egy kevés húslevest és főzd, amíg sűrű mártás nem lesz belőle.

    Sütés:

    Helyezd a batyukat egy kivajazott sütőtálba. Locsold meg a tejfölös mártással és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb 20 percig vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.

    Tálalás:

    Melegen tálald, friss tejföllel vagy snidlinggel díszítve.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek