Hortobágyi húsos palacsinta batyuban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 200 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz vagy víz
- csipet só
- 1 evőkanál olaj
Húsos töltelékhez:
- 400 g darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma (aprítva)
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 2 dl húsleves (kb, vagy víz)
- 2 evőkanál tejföl
Mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
Kötözéshez és sütéshez:
- snidling vagy főtt spagetti (a batyuk megkötéséhez)
- 2 evőkanál
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
Keverd össze a lisztet, tojást, tejet, szódát és sót simára. Add hozzá az olajat és süss vékony palacsintákat a tésztából, majd tedd félre hűlni.
Húsos töltelék elkészítése:
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg az apróra vágott hagymát, ezután add hozzá a zúzott fokhagymát. Szórd meg pirospaprikával, keverd el és add hozzá a darálthúst. Sózd, borsozd, majd önts alá egy kevés húslevest. Párold puhára a húst, végül keverd hozzá a tejfölt. Hűtsd ki.
Batyuk formázása:
A palacsinták közepére helyezz egy adag húsos tölteléket. Fogd össze a palacsinták széleit, hogy batyut formázz, majd kösd össze snidlinggel vagy főtt spagettivel.
Mártás elkészítése:
Egy edényben keverd össze a tejfölt, lisztet, pirospaprikát és sót. Adj hozzá egy kevés húslevest és főzd, amíg sűrű mártás nem lesz belőle.
Sütés:
Helyezd a batyukat egy kivajazott sütőtálba. Locsold meg a tejfölös mártással és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb 20 percig vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.
Tálalás:
Melegen tálald, friss tejföllel vagy snidlinggel díszítve.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »