Hortobágyi húsos palacsinta batyuban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 200 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz vagy víz
- csipet só
- 1 evőkanál olaj
Húsos töltelékhez:
- 400 g darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma (aprítva)
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 2 dl húsleves (kb, vagy víz)
- 2 evőkanál tejföl
Mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
Kötözéshez és sütéshez:
- snidling vagy főtt spagetti (a batyuk megkötéséhez)
- 2 evőkanál
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
Keverd össze a lisztet, tojást, tejet, szódát és sót simára. Add hozzá az olajat és süss vékony palacsintákat a tésztából, majd tedd félre hűlni.
Húsos töltelék elkészítése:
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg az apróra vágott hagymát, ezután add hozzá a zúzott fokhagymát. Szórd meg pirospaprikával, keverd el és add hozzá a darálthúst. Sózd, borsozd, majd önts alá egy kevés húslevest. Párold puhára a húst, végül keverd hozzá a tejfölt. Hűtsd ki.
Batyuk formázása:
A palacsinták közepére helyezz egy adag húsos tölteléket. Fogd össze a palacsinták széleit, hogy batyut formázz, majd kösd össze snidlinggel vagy főtt spagettivel.
Mártás elkészítése:
Egy edényben keverd össze a tejfölt, lisztet, pirospaprikát és sót. Adj hozzá egy kevés húslevest és főzd, amíg sűrű mártás nem lesz belőle.
Sütés:
Helyezd a batyukat egy kivajazott sütőtálba. Locsold meg a tejfölös mártással és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb 20 percig vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.
Tálalás:
Melegen tálald, friss tejföllel vagy snidlinggel díszítve.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »