Hortobágyi húsos palacsinta batyuban

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 200 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz vagy víz
  • csipet só
  • 1 evőkanál olaj

Húsos töltelékhez:

  • 400 g darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma (aprítva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 dl húsleves (kb, vagy víz)
  • 2 evőkanál tejföl

Mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika

Kötözéshez és sütéshez:

  • snidling vagy főtt spagetti (a batyuk megkötéséhez)
  • 2 evőkanál