Hortobágyi húsos palacsinta batyuban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hortobágyi húsos palacsinta batyuban

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 200 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz vagy víz
  • csipet só
  • 1 evőkanál olaj

Húsos töltelékhez:

  • 400 g darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma (aprítva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 dl húsleves (kb, vagy víz)
  • 2 evőkanál tejföl

Mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika

Kötözéshez és sütéshez:

  • snidling vagy főtt spagetti (a batyuk megkötéséhez)
  • 2 evőkanál

Elkészítése:

Palacsinta készítése:

Keverd össze a lisztet, tojást, tejet, szódát és sót simára. Add hozzá az olajat és süss vékony palacsintákat a tésztából, majd tedd félre hűlni.

Húsos töltelék elkészítése:

Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg az apróra vágott hagymát, ezután add hozzá a zúzott fokhagymát. Szórd meg pirospaprikával, keverd el és add hozzá a darálthúst. Sózd, borsozd, majd önts alá egy kevés húslevest. Párold puhára a húst, végül keverd hozzá a tejfölt. Hűtsd ki.

Batyuk formázása:

A palacsinták közepére helyezz egy adag húsos tölteléket. Fogd össze a palacsinták széleit, hogy batyut formázz, majd kösd össze snidlinggel vagy főtt spagettivel.

Mártás elkészítése:

Egy edényben keverd össze a tejfölt, lisztet, pirospaprikát és sót. Adj hozzá egy kevés húslevest és főzd, amíg sűrű mártás nem lesz belőle.

Sütés:

Helyezd a batyukat egy kivajazott sütőtálba. Locsold meg a tejfölös mártással és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb 20 percig vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.

Tálalás:

Melegen tálald, friss tejföllel vagy snidlinggel díszítve.

Jó étvágyat kívánok hozzá!