Hozzávalók:
Palacsintához:
Húsos töltelékhez:
Mártáshoz:
Kötözéshez és sütéshez:
Elkészítése:
Keverd össze a lisztet, tojást, tejet, szódát és sót simára. Add hozzá az olajat és süss vékony palacsintákat a tésztából, majd tedd félre hűlni.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg az apróra vágott hagymát, ezután add hozzá a zúzott fokhagymát. Szórd meg pirospaprikával, keverd el és add hozzá a darálthúst. Sózd, borsozd, majd önts alá egy kevés húslevest. Párold puhára a húst, végül keverd hozzá a tejfölt. Hűtsd ki.
A palacsinták közepére helyezz egy adag húsos tölteléket. Fogd össze a palacsinták széleit, hogy batyut formázz, majd kösd össze snidlinggel vagy főtt spagettivel.
Egy edényben keverd össze a tejfölt, lisztet, pirospaprikát és sót. Adj hozzá egy kevés húslevest és főzd, amíg sűrű mártás nem lesz belőle.
Helyezd a batyukat egy kivajazott sütőtálba. Locsold meg a tejfölös mártással és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb 20 percig vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.
Melegen tálald, friss tejföllel vagy snidlinggel díszítve.
Jó étvágyat kívánok hozzá!