Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús (sertéslapocka)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • étolaj
    • kb. 3-4 ek liszt
    • 450 g tejföl
    • 30 dkg sajt (trapista)
    • fűszerpaprika őrlemény
    • őrölt bors (ízlés szerint)
    • ételízesítő (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, utána rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetve kicsit megpirítjuk a húst, majd bő vízzel felöntjük. Azután beletesszük a fűszereket, a sót, őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb 1 órát főzzük, de ügyeljünk arra, hogy jó sok szaftja maradjon.

    Közben míg fő a pörkölt szokásos módon kisütjük a palacsintákat.

    Miután megfőtt a pörkölt, behabarjuk. A 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból teszünk hozzá, csomómentesen összekeverjük és végül belekeverjük a pörköltbe. Pár percig összefőzzük, kicsit besűrítjük.

    A húst leszűrjük a levétől (a szaftját tegyük félre, mert szükségünk lesz rá!).

    A következő módon megtöltjük a palacsintákat: a palacsinta közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül pár kanállal teszünk rá a leszűrt pörköltből. A palacsinta jobb és a bal oldalát kissé ráhajtjuk, majd alulról kissé szorosan feltekerjük.

    Egy tepsiben szép sorban egymás mellé rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat. Mindegyik palacsinta tetejét jól lelocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel és végül megszórjuk reszelt sajttal.

    Sütőbe betesszük pár percre, hogy a sajt a tetejére ráolvadjon.

    Tálalás előtt a szafttal jól locsoljuk meg még a palacsintákat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá