Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tej
    • 6 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
    • 2 csipet só
    • 4 evőkanál étolaj

    Töltelék:

    • 70 dkg sertéscomb
    • 4 evőkanál étolaj
    • 2 teáskanál csemege pirospaprika
    • 1 kávéskanál só
    • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
    • 2 fej vöröshagyma
    • 5 dl tejföl

    Elkészítése:

    A húst felkockázom, a hagymát megtisztítom és felaprítom.

    Az olajon megpirítom a hagymát és belerakom a húst, megsózom, borsozom, pirospaprikázom és félpuhára párolom. Vizet teszek hozzá, ha már jó puha a hús, akkor kész.

    Amíg fő a pörkölt, megcsinálom a palacsintákat.

    A hozzávalókat robotgéppel összekavarom és felmelegített, kiolajozott palacsintasütőben kisütöm őket, kb 26 db palacsinta lesz belőle. Félreteszem hűlni.

    A pörköltet szaftját egy tálban és összekeverem a fele tejföllel, ez az öntet. A húst villával jól összetöröm és hozzárakom a tejföl másik felét és jól eldolgozom benne.

    A hússal megkenem a palacsintákat, kétoldalról felhajtom és feltekerem.

    Hőálló tálba vagy tepsibe pakolom a palacsintákat, rákanalazom az öntetet és kb 35 percig sütöm előmelegített sütőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá