Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 6 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
- 2 csipet só
- 4 evőkanál étolaj
Töltelék:
- 70 dkg sertéscomb
- 4 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál csemege pirospaprika
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dl tejföl
Elkészítése:
A húst felkockázom, a hagymát megtisztítom és felaprítom.
Az olajon megpirítom a hagymát és belerakom a húst, megsózom, borsozom, pirospaprikázom és félpuhára párolom. Vizet teszek hozzá, ha már jó puha a hús, akkor kész.
Amíg fő a pörkölt, megcsinálom a palacsintákat.
A hozzávalókat robotgéppel összekavarom és felmelegített, kiolajozott palacsintasütőben kisütöm őket, kb 26 db palacsinta lesz belőle. Félreteszem hűlni.
A pörköltet szaftját egy tálban és összekeverem a fele tejföllel, ez az öntet. A húst villával jól összetöröm és hozzárakom a tejföl másik felét és jól eldolgozom benne.
A hússal megkenem a palacsintákat, kétoldalról felhajtom és feltekerem.
Hőálló tálba vagy tepsibe pakolom a palacsintákat, rákanalazom az öntetet és kb 35 percig sütöm előmelegített sütőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »