Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 6 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
- 2 csipet só
- 4 evőkanál étolaj
Töltelék:
- 70 dkg sertéscomb
- 4 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál csemege pirospaprika
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dl tejföl
Elkészítése:
A húst felkockázom, a hagymát megtisztítom és felaprítom.
Az olajon megpirítom a hagymát és belerakom a húst, megsózom, borsozom, pirospaprikázom és félpuhára párolom. Vizet teszek hozzá, ha már jó puha a hús, akkor kész.
Amíg fő a pörkölt, megcsinálom a palacsintákat.
A hozzávalókat robotgéppel összekavarom és felmelegített, kiolajozott palacsintasütőben kisütöm őket, kb 26 db palacsinta lesz belőle. Félreteszem hűlni.
A pörköltet szaftját egy tálban és összekeverem a fele tejföllel, ez az öntet. A húst villával jól összetöröm és hozzárakom a tejföl másik felét és jól eldolgozom benne.
A hússal megkenem a palacsintákat, kétoldalról felhajtom és feltekerem.
Hőálló tálba vagy tepsibe pakolom a palacsintákat, rákanalazom az öntetet és kb 35 percig sütöm előmelegített sütőben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »