Hortobágyi húsos palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 6 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
- 2 csipet só
- 4 evőkanál étolaj
Töltelék:
- 70 dkg sertéscomb
- 4 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál csemege pirospaprika
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dl tejföl
Elkészítése:
A húst felkockázom, a hagymát megtisztítom és felaprítom.
Az olajon megpirítom a hagymát és belerakom a húst, megsózom, borsozom, pirospaprikázom és félpuhára párolom. Vizet teszek hozzá, ha már jó puha a hús, akkor kész.
Amíg fő a pörkölt, megcsinálom a palacsintákat.
A hozzávalókat robotgéppel összekavarom és felmelegített, kiolajozott palacsintasütőben kisütöm őket, kb 26 db palacsinta lesz belőle. Félreteszem hűlni.
A pörköltet szaftját egy tálban és összekeverem a fele tejföllel, ez az öntet. A húst villával jól összetöröm és hozzárakom a tejföl másik felét és jól eldolgozom benne.
A hússal megkenem a palacsintákat, kétoldalról felhajtom és feltekerem.
Hőálló tálba vagy tepsibe pakolom a palacsintákat, rákanalazom az öntetet és kb 35 percig sütöm előmelegített sütőben.