Hortobágyi húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 nagy tojás
  • 6 dl tej
  • 6 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
  • 2 csipet só
  • 4 evőkanál étolaj

Töltelék:

  • 70 dkg sertéscomb
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál csemege pirospaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dl tejföl

Elkészítése:

A húst felkockázom, a hagymát megtisztítom és felaprítom.

Az olajon megpirítom a hagymát és belerakom a húst, megsózom, borsozom, pirospaprikázom és félpuhára párolom. Vizet teszek hozzá, ha már jó puha a hús, akkor kész.

Amíg fő a pörkölt, megcsinálom a palacsintákat.

A hozzávalókat robotgéppel összekavarom és felmelegített, kiolajozott palacsintasütőben kisütöm őket, kb 26 db palacsinta lesz belőle. Félreteszem hűlni.

A pörköltet szaftját egy tálban és összekeverem a fele tejföllel, ez az öntet. A húst villával jól összetöröm és hozzárakom a tejföl másik felét és jól eldolgozom benne.

A hússal megkenem a palacsintákat, kétoldalról felhajtom és feltekerem.

Hőálló tálba vagy tepsibe pakolom a palacsintákat, rákanalazom az öntetet és kb 35 percig sütöm előmelegített sütőben.