Diós palacsintafelfújt recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy) - kb 4-5 dl szénsavas ásványvíz
- csipet só
- 1 tk cukor
- 2 ek olaj (+ a sütéshez)
Felfújthoz:
Elkészítése:
A tojásokat üssük fel egy tálba, szórjuk meg egy csipet sóval, adjunk hozzá 3 dl szénsavas ásványvizet, majd kézi habverővel keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára, csomómentesre. Keverés közben, apránként adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy ne legyen se túl sűrű, sem pedig túl híg a massza.
Ezután adjuk hozzá az olajat, szintén keverjük simára, majd kezdjük el kisütni a palacsintákat.
A palacsintasütőt minden egyes palacsinta sütése előtt, kenjük meg egy kevés olajjal.
A kisült palacsintákat üresen tekerjük fel, majd vágjuk fel kb 1 cm-es csíkokra.
A mazsolát áztassuk be a rumba, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy kellően magába szívja. Ezután tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
A darált diót keverjük össze a porcukorral, vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá a felcsíkozott palacsintát és a mazsolát, majd keverjük, forgassuk alaposan össze.
A tojássárgához adjuk hozzá a maradék vaníliás cukrot és a habtejszínt, majd keverjük simára.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután szintén kanalanként adjuk hozzá a lekvárt és addig verjük tovább, hogy jó kemény habot kapjunk.
A sütőformát kenjük ki a margarinnal, majd tegyük bele a palacsintás keveréket.
Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tejszínes keveréket, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tojásfehérjét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig.
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd ízlés szerint vágjuk fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









