Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Crepes suzette (francia narancsos palacsinta) recept

Crepes suzette (francia narancsos palacsinta)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 8 db palacsintához:
    Palacsintához:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 tk cukor
    • csipetnyi só
    • 1 dl tej
    • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
    • 2 ek olaj (a sütéshez)

    Narancsszószhoz:

    • 4 db narancs
    • 1,5 dl 100 %-os narancslé
    • 7 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 0,5 dl narancslikőr (vagy rum)
    • 5 dkg vaj

    Mascarpone krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 1 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 1/2 cs pörkölt mandulaforgács a szóráshoz

    Elkészítése:

    A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk és szórjuk meg a cukorral, adjuk hozzá a tejet és 2 dl szénsavas ásványvizet, majd keverjük simára.

    Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára, csomómentesre (keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet).

    Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára és hagyjuk legalább fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.

    Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, egyesével süssünk a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat.

    Egy narancsnak reszeljük le a héját. Két narancsot filézzünk ki, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A másik két narancsnak facsarjuk ki a levét.

    Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, adjunk hozzá 1 evőkanál hideg vizet és kezdjük el karamellizálni.

    Amikor már szép világos barnára karamellizálódott, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a felkockázott vajat és a reszelt narancshéjat, majd keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a kifacsart és a 100 %-os narancslevet, a likőrt (vagy rumot) a vaníliás cukrot, majd tegyük vissza a tűzre és kevergetve addig főzzük, míg elkezd kissé sűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott narancsot, óvatosan keverjük össze és főzzük tovább 1-2 percig, arra figyelve hogy a narancskockák nehogy túlfőjenek, majd vegyük le a tűzről.

    A kisült palacsintákat hajtsuk össze, majd helyezzük bele a narancsszószba és hagyjuk hogy kissé magába szívja a szószt.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverjük össze a mascarponekrémmel.

    A mandulaforgácsot tegyük egy serpenyőbe, és állandó keverés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután rögtön öntsük ki egy tányérba, nehogy a meleg serpenyőben megégjen.

    Tipp:

    Tálaláskor helyezzünk 2 db palacsintát a tányérra és locsoljuk meg a narancsos szósszal, majd kanalazzuk mellé a mascarponekrémet, szórjuk meg a pörkölt mandulaforgáccsal és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá