Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes palacsintatorta recept

Citromkrémes palacsintatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 25-30 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk cukor
    • csipet só
    • 2 dl tej
    • 1 ek olaj
    • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
    • pár evőkanál olaj a sütéshez

    Citromkrémhez:

    • 2 citrom leve és reszelt héja
    • 20 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)

    Elkészítése:

    Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót, a fele mennyiségű ásványvizet és a tejet, majd kézi habverővel keverjük össze.

    Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben adjunk hozzá egy evőkanálnyi olajat és ha szükséges még, annyi ásványvizet, hogy egy nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.

    Ezután kiolajozott palacsintasütőben süssünk vékonyabb palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt a citromkrémmel a tortaformába rétegeznénk.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat és a puha vajat, majd keverjük habosra. Ezután facsarjuk hozzá a citromlevet és szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima állagú krémet kapjunk.

    Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzünk bele egy palacsintát. Ezután vékonyan kenjük le a citromkrémmel és helyezzük rá a következő palacsintát, majd felváltva addig rétegezzük, még elfogynak a hozzávalók (én 24 cm-es tortaformába tettem, mert ekkora méretű palacsintákat sütöttem). A tetejére kerülő utolsó palacsintát már ne kenjük le.

    Amikor végeztünk a rétegezéssel, egy sütőpapírral takarjuk le a formát, hogy sütés közben ne száradjon ki és ne égjen meg a tetején lévő palacsinta.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

    Ezután vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt vegyük ki a palacsintatortát a formából, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és díszítsük tejszínhabbal. Ezután szeleteljük fel, majd külön tálkában tegyük mellé a tejszínhabot és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá