Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borkrémhabos palacsinta recept

Borkrémhabos palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Kb 10 db palacsintához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 tk cukor
    • 1 dl tej
    • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
    • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

    Borkrémhabhoz:

    • 3 dl édes fehérbor
    • 1 dl víz
    • 4-5 db szegfűszeg
    • egy kisebb darabka fahéj
    • 2 ek barnacukor
    • 10 dkg mazsola
    • 3tojássárga
    • 10 dkg barna porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 ek finomliszt
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A palacsintához a tojásokat keverjük össze a sóval és a cukorral, adjuk hozzá a tejet és kb 2 dl szénsavas ásványvizet, majd keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és kézi habverővel keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat is (keverés közben, ha szükséges adjunk még hozzá szénsavas ásványvizet). Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.

    Végül olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben, süssük meg a palacsintákat, majd tegyük félre tálalásig.

    A habhoz a bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát és a barnacukrot, majd főzzük kb 10 percig. Ezután szűrjük le és hűtsük ki. A mazsolát tegyük félre.

    A tojássárgához adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a fűszeres bort.

    Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzzük puding sűrűségűre a krémet, majd vegyük le a gőzfürdőről és kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve kihűteni, mert akkor szép selymes lesz a krém).

    Amikor a krém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá az előzőleg félretett mazsolát, majd keverjük össze.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt borkrémhez.

    Tálalás előtt töltsük meg a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá