Borkrémhabos palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Borkrémhabos palacsinta

Hozzávalók:
Kb 10 db palacsintához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 2 tk cukor
  • 1 dl tej
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

Borkrémhabhoz:

  • 3 dl édes fehérbor
  • 1 dl víz
  • 4-5 db szegfűszeg
  • egy kisebb darabka fahéj
  • 2 ek barnacukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3tojássárga
  • 10 dkg barna porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 ek finomliszt
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A palacsintához a tojásokat keverjük össze a sóval és a cukorral, adjuk hozzá a tejet és kb 2 dl szénsavas ásványvizet, majd keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és kézi habverővel keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat is (keverés közben, ha szükséges adjunk még hozzá szénsavas ásványvizet). Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.

Végül olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben, süssük meg a palacsintákat, majd tegyük félre tálalásig.

A habhoz a bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát és a barnacukrot, majd főzzük kb 10 percig. Ezután szűrjük le és hűtsük ki. A mazsolát tegyük félre.

A tojássárgához adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a fűszeres bort.

Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzzük puding sűrűségűre a krémet, majd vegyük le a gőzfürdőről és kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve kihűteni, mert akkor szép selymes lesz a krém).

Amikor a krém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá az előzőleg félretett mazsolát, majd keverjük össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt borkrémhez.

Tálalás előtt töltsük meg a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk.