Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi túrós sült palacsinta recept

Bécsi túrós sült palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A palacsintához:

    • 150 g liszt
    • 2,5 dl tej
    • 2 ek rum
    • 2 ek olaj
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 250 g túró
    • 3 ek vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek. rum
    • 50 g mazsola

    Az öntethez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 g cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.

    A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.

    A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével és hozzáadjuk a mazsolát.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. A vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.

    Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá