Bécsi túrós sült palacsinta recept
Galéria (15)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 150 g liszt
- 2,5 dl tej
- 2 ek rum
- 2 ek olaj
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 250 g túró
- 3 ek vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek. rum
- 50 g mazsola
Az öntethez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
Elkészítése:
A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.
A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.
A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével és hozzáadjuk a mazsolát.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. A vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.