Bécsi túrós sült palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bécsi túrós sült palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 150 g liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek rum
  • 2 ek olaj
  • csipet só
  • 2 tojás

A töltelékhez:

  • 250 g túró
  • 3 ek vaj
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. rum
  • 50 g mazsola

Az öntethez:

  • 1 tojás
  • 30 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítése:

A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.

A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.

A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével és hozzáadjuk a mazsolát.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. A vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.

Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.