Almás pite ízű palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 2 ek porcukor
- csipet só
- 3 ek olvasztott vaj
- kb 6 dl tej
- 2 közepes alma
- 2-3 ek mazsola
- 2 tk almás pite vagy mézes sütemény fűszerkeverék
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy nagyobb edénybe tesszük a lisztet, sót, cukrot, vajat, fűszerkeveréket, tojásokat és a sót, majd hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük az egészet.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd a tésztához adjuk a mazsolával együtt és alaposan elkeverjük.
Kb 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kivesszük a hűtőből. Ha nagyon besűrűsödne, akkor kevés tejjel higítsuk a masszát.
Egy palacsintasütőbe tegyünk kevés olajat és hevítsük fel, majd tegyünk az almás masszából a sütőbe, oszlassuk el és süssük meg az egyik felét, majd óvatosan fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.
A kész palacsintát hajtsuk négybe és tálaljuk híg vanília pudinggal, sódóval és mazsolával vagy egyszerűen csak porcukorral megszórva.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »