Almás pite ízű palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 2 ek porcukor
- csipet só
- 3 ek olvasztott vaj
- kb 6 dl tej
- 2 közepes alma
- 2-3 ek mazsola
- 2 tk almás pite vagy mézes sütemény fűszerkeverék
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy nagyobb edénybe tesszük a lisztet, sót, cukrot, vajat, fűszerkeveréket, tojásokat és a sót, majd hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük az egészet.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd a tésztához adjuk a mazsolával együtt és alaposan elkeverjük.
Kb 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kivesszük a hűtőből. Ha nagyon besűrűsödne, akkor kevés tejjel higítsuk a masszát.
Egy palacsintasütőbe tegyünk kevés olajat és hevítsük fel, majd tegyünk az almás masszából a sütőbe, oszlassuk el és süssük meg az egyik felét, majd óvatosan fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.
A kész palacsintát hajtsuk négybe és tálaljuk híg vanília pudinggal, sódóval és mazsolával vagy egyszerűen csak porcukorral megszórva.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »