Almás pite ízű palacsinta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 2 ek porcukor
- csipet só
- 3 ek olvasztott vaj
- kb 6 dl tej
- 2 közepes alma
- 2-3 ek mazsola
- 2 tk almás pite vagy mézes sütemény fűszerkeverék
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy nagyobb edénybe tesszük a lisztet, sót, cukrot, vajat, fűszerkeveréket, tojásokat és a sót, majd hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük az egészet.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd a tésztához adjuk a mazsolával együtt és alaposan elkeverjük.
Kb 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kivesszük a hűtőből. Ha nagyon besűrűsödne, akkor kevés tejjel higítsuk a masszát.
Egy palacsintasütőbe tegyünk kevés olajat és hevítsük fel, majd tegyünk az almás masszából a sütőbe, oszlassuk el és süssük meg az egyik felét, majd óvatosan fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.
A kész palacsintát hajtsuk négybe és tálaljuk híg vanília pudinggal, sódóval és mazsolával vagy egyszerűen csak porcukorral megszórva.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.