Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás palacsinta recept

Almás palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 170 g finomliszt
    • 1 evőkanál cukor
    • 1/2 kiskanál só
    • 1 tasak sütőpor
    • 1/2 kiskanál fahéj
    • 1/4 kiskanál szerecsendió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olaj
    • 240 ml tej
    • 1 nagy alma lereszelve

    Elkészítése:

    Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, majd kavarjuk jól össze az egészet.

    Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át.

    Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele. Vigyázzunk, ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, nehogy leragadjon!

    Ha megsült, vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat).

    Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá