Almás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 170 g finomliszt
- 1 evőkanál cukor
- 1/2 kiskanál só
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 kiskanál fahéj
- 1/4 kiskanál szerecsendió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj
- 240 ml tej
- 1 nagy alma lereszelve
Elkészítése:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, majd kavarjuk jól össze az egészet.
Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át.
Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele. Vigyázzunk, ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, nehogy leragadjon!
Ha megsült, vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat).
Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »