Almás palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás palacsinta

Hozzávalók:

  • 170 g finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 kiskanál só
  • 1 tasak sütőpor
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 1/4 kiskanál szerecsendió
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 240 ml tej
  • 1 nagy alma lereszelve

Elkészítése:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, majd kavarjuk jól össze az egészet.

Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át.

Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele. Vigyázzunk, ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, nehogy leragadjon!

Ha megsült, vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat).

Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral.