Zserbó csiga recept

Hozzávalók:
Thang zhong:
- 40 g finomliszt
- 120 ml víz
- 120 ml tej
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő (vagy fél csomag szárított)
- 0,5 kiskanál só
- 8 dkg porcukor
- 3,5 dkg zsír
- 4 dkg margarin
- 120 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 20 dkg darált dió
- 6 dkg cukor
- 0,5 citrom héja
- 1 evőkanál darált keksz
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 darab sárgabarack
- 5 dkg dió (durvára vágva)
Kenéshez:
- 5 dkg vaj (vagy margarin olvasztva)
Tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A thang zhong hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A tészta további alapanyagival együtt kidolgozzuk és kb 10 percig dagasztjuk. A kész tésztát letakarjuk, majd hagyjuk kelni meleg helyen kb 50-60 percig.
A töltelékhez a darált diót összekeverjük a cukorral, a citrom lereszelt héjával, darált keksszel és egy csipet fahéjjal.
Miután megkelt a tészta kb fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk egy nyújtódeszkán. A kinyújtott lapot megkenjük lekvárral, rászórjuk a darált diót, az aprított barackot és a csokit.
Szorosan feltekerjük és 16 részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Hagyjuk újrakelni, majd lekenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal és előremelegített, 180 fokos sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Olajjal összeolvasztott csokoládéval csíkokat húzunk a tetejére, majd fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »