Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó csiga recept

Zserbó csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Thang zhong:

    • 40 g finomliszt
    • 120 ml víz
    • 120 ml tej

    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3 dkg friss élesztő (vagy fél csomag szárított)
    • 0,5 kiskanál só
    • 8 dkg porcukor
    • 3,5 dkg zsír
    • 4 dkg margarin
    • 120 ml tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 20 dkg sárgabaracklekvár
    • 20 dkg darált dió
    • 6 dkg cukor
    • 0,5 citrom héja
    • 1 evőkanál darált keksz
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 darab sárgabarack
    • 5 dkg dió (durvára vágva)

    Kenéshez:

    • 5 dkg vaj (vagy margarin olvasztva)

    Tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A thang zhong hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
    A tészta további alapanyagival együtt kidolgozzuk és kb 10 percig dagasztjuk. A kész tésztát letakarjuk, majd hagyjuk kelni meleg helyen kb 50-60 percig.

    A töltelékhez a darált diót összekeverjük a cukorral, a citrom lereszelt héjával, darált keksszel és egy csipet fahéjjal.

    Miután megkelt a tészta kb fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk egy nyújtódeszkán. A kinyújtott lapot megkenjük lekvárral, rászórjuk a darált diót, az aprított barackot és a csokit.

    Szorosan feltekerjük és 16 részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

    Hagyjuk újrakelni, majd lekenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal és előremelegített, 180 fokos sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Olajjal összeolvasztott csokoládéval csíkokat húzunk a tetejére, majd fogyaszthatjuk is.

    Jó étvágyat hozzá!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek