Hozzávalók:
Thang zhong:
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítése:
A thang zhong hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A tészta további alapanyagival együtt kidolgozzuk és kb 10 percig dagasztjuk. A kész tésztát letakarjuk, majd hagyjuk kelni meleg helyen kb 50-60 percig.
A töltelékhez a darált diót összekeverjük a cukorral, a citrom lereszelt héjával, darált keksszel és egy csipet fahéjjal.
Miután megkelt a tészta kb fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk egy nyújtódeszkán. A kinyújtott lapot megkenjük lekvárral, rászórjuk a darált diót, az aprított barackot és a csokit.
Szorosan feltekerjük és 16 részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Hagyjuk újrakelni, majd lekenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal és előremelegített, 180 fokos sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Olajjal összeolvasztott csokoládéval csíkokat húzunk a tetejére, majd fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!