Zserbó csiga

Hozzávalók 12 fő részére

Hozzávalók:
Thang zhong:

  • 40 g finomliszt
  • 120 ml víz
  • 120 ml tej

Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő (vagy fél csomag szárított)
  • 0,5 kiskanál só
  • 8 dkg porcukor
  • 3,5 dkg zsír
  • 4 dkg margarin
  • 120 ml tej
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája

Töltelék:

  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 6 dkg cukor
  • 0,5 citrom héja
  • 1 evőkanál darált keksz
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 darab sárgabarack
  • 5 dkg dió (durvára vágva)

Kenéshez:

  • 5 dkg vaj (vagy margarin olvasztva)

Tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj