Zserbó csiga
Hozzávalók 12 fő részére
Hozzávalók:
Thang zhong:
- 40 g finomliszt
- 120 ml víz
- 120 ml tej
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő (vagy fél csomag szárított)
- 0,5 kiskanál só
- 8 dkg porcukor
- 3,5 dkg zsír
- 4 dkg margarin
- 120 ml tej
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
Töltelék:
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 20 dkg darált dió
- 6 dkg cukor
- 0,5 citrom héja
- 1 evőkanál darált keksz
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 darab sárgabarack
- 5 dkg dió (durvára vágva)
Kenéshez:
- 5 dkg vaj (vagy margarin olvasztva)
Tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj