Zsebes zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 dl tej
- 45 dkg liszt
- 1,5 evőkanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 1/2 dl olaj
- 1,5 teáskanál só
A kenéshez:
- olaj
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tejben a cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a vízzel, olajjal és a felfuttatott élesztővel és jól kidagasztjuk a tésztát.
Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Kelesztés után 8 egyforma gombócot készítünk, amit letakarunk és 10 percig pihentetünk.
Mikor letelt a 10 perc minden golyóból 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk, majd megkenjük olajjal és félbehajtjuk, majd ezt is félbehajtjuk és sütőpapirral bélelt lemezre téve kelesztjük még 20 percig letakarva.
Addig előmelegitjük a sütőt 175 °C-ra.
Lekenjük felvert tojásságával a zsemléket és 20-25 perc alatt megsütjük.
Sütőből kivéve picit lespricceljük vízzel. Ha kihűlt ízlés szerint rakunk bele szalámit, sajtot, hagymát, uborkát, stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »