Zsebes zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 dl tej
- 45 dkg liszt
- 1,5 evőkanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 1/2 dl olaj
- 1,5 teáskanál só
A kenéshez:
- olaj
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tejben a cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a vízzel, olajjal és a felfuttatott élesztővel és jól kidagasztjuk a tésztát.
Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Kelesztés után 8 egyforma gombócot készítünk, amit letakarunk és 10 percig pihentetünk.
Mikor letelt a 10 perc minden golyóból 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk, majd megkenjük olajjal és félbehajtjuk, majd ezt is félbehajtjuk és sütőpapirral bélelt lemezre téve kelesztjük még 20 percig letakarva.
Addig előmelegitjük a sütőt 175 °C-ra.
Lekenjük felvert tojásságával a zsemléket és 20-25 perc alatt megsütjük.
Sütőből kivéve picit lespricceljük vízzel. Ha kihűlt ízlés szerint rakunk bele szalámit, sajtot, hagymát, uborkát, stb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »