Vörösáfonyás briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Előtészta:
- 10 dkg búzaliszt
- 1 dl langyos víz
- 0,5 cs szárított élesztő
- 1 tk cukor
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 18 dkg jó minőségű, puha vaj
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 marék aszalt vörösáfonya
Elkészítése:
Az előtészta hozzávalóit keverjük össze, takarjuk le fóliával és hagyjuk állni legalább 5 órát szobahőmérsékleten.
A tészta hozzávalóit és az előtésztát tegyük a robotgép üstjébe és dolgozzuk össze kb 10 percen keresztül. Ezután a tésztát enyhén olajozott felületen dagasszuk kb 5 percig.
Ezután tegyük étolajjal kikent kelesztő tálba és kelesszük 45 percet meleg helyen.
A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre és formázzunk belőle briósokat.
Előmelegített 190 fokos sütőben 28-30 perc alatt süssük készre.
Tipp:
Más aszalt gyümölcsökkel, dióval és mákkal is gazdagíthatjuk a tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »