Vörösáfonyás briós recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Előtészta:
- 10 dkg búzaliszt
- 1 dl langyos víz
- 0,5 cs szárított élesztő
- 1 tk cukor
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 18 dkg jó minőségű, puha vaj
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl langyos tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 marék aszalt vörösáfonya
Elkészítése:
Az előtészta hozzávalóit keverjük össze, takarjuk le fóliával és hagyjuk állni legalább 5 órát szobahőmérsékleten.
A tészta hozzávalóit és az előtésztát tegyük a robotgép üstjébe és dolgozzuk össze kb 10 percen keresztül. Ezután a tésztát enyhén olajozott felületen dagasszuk kb 5 percig.
Ezután tegyük étolajjal kikent kelesztő tálba és kelesszük 45 percet meleg helyen.
A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre és formázzunk belőle briósokat.
Előmelegített 190 fokos sütőben 28-30 perc alatt süssük készre.
Tipp:
Más aszalt gyümölcsökkel, dióval és mákkal is gazdagíthatjuk a tésztát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.