Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vasi meggyes rétes recept

Vasi meggyes rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához (4 rúdhoz):

    • 3 db 175 grammos kefir
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 dkg finomliszt (kb)
    • pici só

    A töltelékhez:

    • 1 kg magozott meggy
    • cukor ízlés szerint

    A tészta lekenéséhez:

    • 2,5 dl étolaj
    • 25 dkg finomliszt

    A tészta lapok kenéséhez:

    • 4 ek étolaj

    A rudak lekenéséhez:

    • 4 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tésztához a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi liszttel, hogy rétestészta állagú legyen.

    Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.

    Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), majd kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.

    A meggyet cukorral megszórjuk. Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá, majd lecsepegtetjük.

    A tésztákat egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük és meggyel megszórjuk. Feltekerjük, tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük. Amikor szép piros, akkor kész.

    Kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk és kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.

    Bármilyen töltelékkel nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá