Hozzávalók:
A tésztához (4 rúdhoz):
A töltelékhez:
A tészta lekenéséhez:
A tészta lapok kenéséhez:
A rudak lekenéséhez:
Elkészítése:
A tésztához a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi liszttel, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), majd kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.
A meggyet cukorral megszórjuk. Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá, majd lecsepegtetjük.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük és meggyel megszórjuk. Feltekerjük, tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük. Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk és kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Bármilyen töltelékkel nagyon finom.