Vanília pudingos-túrós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Thang zong:
- 40 g búza finomliszt
- 240 ml tej
Tészta:
- a teljes thang zong
- 60 dkg finomliszt
- csipet só
- 80 g cukor
- 120 ml tej
- 30 g friss élesztő
- 30 g zsír
- 40 g vaj vagy margarin
A tészta kenéséhez:
- zsír
Töltelék:
- 3,5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 25 dkg krémes túró
- 1 citrom lereszelt héja
- kb 10 dkg mazsola forró vízben áztatva
Elkészítése:
A thang zonghoz a lisztet és a tejet sűrűre összefőzzük, majd kihűtjük.
A tésztához való tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk kevés cukorral.
A tészta hozzávalóit egy edénybe vagy a dagasztógép üstjébe mérjük és hozzáadjuk a kihűlt thang zongot és a felfuttatott élesztőt, majd tésztává gyúrjuk.
Letakarva kelesztjük kb 1 órán át a tésztát.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrokat, majs sűrűre felfőzzük. A langyos pudingba belekeverjük a citromhéját és a túrót.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 40*60 cm-es lappá és rákenjük egyenletesen a tölteléket, majd rászórjuk a megszárított mazsolát. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük a tésztát és a teljes felületét körbekenjük zsírral. Így sütés közben nem fog kiszáradni. Én 12 részre vágtam, de lehet 14-16 részre is osztani és akkor nem lesznek ilyen vastagok a csigák.
Sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat és kb 30 percig kelesztjük.
190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt kisütjük. Ha kihűltek, ekkor könnyen szét lehet szedni a csigákat.