Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vanília pudingos-túrós csiga recept

Vanília pudingos-túrós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Thang zong:

    • 40 g búza finomliszt
    • 240 ml tej

    Tészta:

    • a teljes thang zong
    • 60 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 80 g cukor
    • 120 ml tej
    • 30 g friss élesztő
    • 30 g zsír
    • 40 g vaj vagy margarin

    A tészta kenéséhez:

    • zsír

    Töltelék:

    • 3,5 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 25 dkg krémes túró
    • 1 citrom lereszelt héja
    • kb 10 dkg mazsola forró vízben áztatva

    Elkészítése:

    A thang zonghoz a lisztet és a tejet sűrűre összefőzzük, majd kihűtjük.

    A tésztához való tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk kevés cukorral.

    A tészta hozzávalóit egy edénybe vagy a dagasztógép üstjébe mérjük és hozzáadjuk a kihűlt thang zongot és a felfuttatott élesztőt, majd tésztává gyúrjuk.

    Letakarva kelesztjük kb 1 órán át a tésztát.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrokat, majs sűrűre felfőzzük. A langyos pudingba belekeverjük a citromhéját és a túrót.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 40*60 cm-es lappá és rákenjük egyenletesen a tölteléket, majd rászórjuk a megszárított mazsolát. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük a tésztát és a teljes felületét körbekenjük zsírral. Így sütés közben nem fog kiszáradni. Én 12 részre vágtam, de lehet 14-16 részre is osztani és akkor nem lesznek ilyen vastagok a csigák.

    Sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat és kb 30 percig kelesztjük.

    190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt kisütjük. Ha kihűltek, ekkor könnyen szét lehet szedni a csigákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá