Vanília pudingos-túrós csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Thang zong:

  • 40 g búza finomliszt
  • 240 ml tej

Tészta:

  • a teljes thang zong
  • 60 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 80 g cukor
  • 120 ml tej
  • 30 g friss élesztő
  • 30 g zsír
  • 40 g vaj vagy margarin

A tészta kenéséhez:

  • zsír

Töltelék:

  • 3,5 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 25 dkg krémes túró
  • 1 citrom lereszelt héja
  • kb 10 dkg mazsola forró vízben áztatva

Elkészítése:

A thang zonghoz a lisztet és a tejet sűrűre összefőzzük, majd kihűtjük.

A tésztához való tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk kevés cukorral.

A tészta hozzávalóit egy edénybe vagy a dagasztógép üstjébe mérjük és hozzáadjuk a kihűlt thang zongot és a felfuttatott élesztőt, majd tésztává gyúrjuk.

Letakarva kelesztjük kb 1 órán át a tésztát.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrokat, majs sűrűre felfőzzük. A langyos pudingba belekeverjük a citromhéját és a túrót.

A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 40*60 cm-es lappá és rákenjük egyenletesen a tölteléket, majd rászórjuk a megszárított mazsolát. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük a tésztát és a teljes felületét körbekenjük zsírral. Így sütés közben nem fog kiszáradni. Én 12 részre vágtam, de lehet 14-16 részre is osztani és akkor nem lesznek ilyen vastagok a csigák.

Sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat és kb 30 percig kelesztjük.

190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt kisütjük. Ha kihűltek, ekkor könnyen szét lehet szedni a csigákat.