Vajas csiga recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg vaj
- csipet só
- 3 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Krém:
- 15 dkg vaj (ne margarin legyen!)
- ízlés szerint cukor
Tetejére:
- 2 dl langyos tej, amiben elleverünk 1-2 cs vaníliás cukrot
Elkészítése:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Közben a vajat kihabosítjuk a cukorral.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a cukros vajjal, feltekerjük, felvágjuk kb 12 darabra.
A csigákat sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, kelesztjük, majd 200 fokos sütőbe tesszük. Ha már kezd színe lenni, meglocsoljuk őket langyos, vaníliás tejjel és készre sütjük.
Aki szereti tehet bele mazsolát is. A csigák között lehet vékonyan olajozni a tésztát, hogy szét lehessen szedni őket, ha megsültek és kihűltek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »