Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas csiga recept

Vajas csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 8 dkg cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 7 dkg vaj
    • csipet só
    • 3 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Krém:

    • 15 dkg vaj (ne margarin legyen!)
    • ízlés szerint cukor

    Tetejére:

    • 2 dl langyos tej, amiben elleverünk 1-2 cs vaníliás cukrot

    Elkészítése:

    Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

    Közben a vajat kihabosítjuk a cukorral.

    A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a cukros vajjal, feltekerjük, felvágjuk kb 12 darabra.

    A csigákat sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, kelesztjük, majd 200 fokos sütőbe tesszük. Ha már kezd színe lenni, meglocsoljuk őket langyos, vaníliás tejjel és készre sütjük.

    Aki szereti tehet bele mazsolát is. A csigák között lehet vékonyan olajozni a tésztát, hogy szét lehessen szedni őket, ha megsültek és kihűltek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá