Vajas csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg vaj
  • csipet só
  • 3 dl langyos tej
  • 1 tojássárgája

Krém:

  • 15 dkg vaj (ne margarin legyen!)
  • ízlés szerint cukor

Tetejére:

  • 2 dl langyos tej, amiben elleverünk 1-2 cs vaníliás cukrot

Elkészítése:

Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

Közben a vajat kihabosítjuk a cukorral.

A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a cukros vajjal, feltekerjük, felvágjuk kb 12 darabra.

A csigákat sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, kelesztjük, majd 200 fokos sütőbe tesszük. Ha már kezd színe lenni, meglocsoljuk őket langyos, vaníliás tejjel és készre sütjük.

Aki szereti tehet bele mazsolát is. A csigák között lehet vékonyan olajozni a tésztát, hogy szét lehessen szedni őket, ha megsültek és kihűltek.