Vajas buci recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 ml meleg tej
- 200 ml meleg víz
- 10 g cukor
- 8 g só
- 10 g élesztő (száraz)
- 30 g olvasztott vaj
- 600 g finomliszt
- tetejére kb 10 dkg vaj
Elkészítése:
A hozzávalókat fenti sorrendben összekeverjük. Jól összedagasszuk és egy kiolajozott tálban letakarva 45 percig kelesszük.
Ha megkelt, kinyomkodjuk a tésztából a levegőt és 9 db zsemlét formázunk. Letakarva további 15 percig pihentetjük.
Megszórjuk liszttel, a közepét egy éles késsel bevagdossuk és a résekbe hideg vajat teszünk.
200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »