Túróval rakott zsemle recept
Hozzávalók:
- 6 db zsemle
- 8 dkg vaj
- 6 ek meggylekvár
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 9 dl tej
A töltelékhez:
- 40 dkg tehéntúró
- 5 dkg mazsola
- 2 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A tetejére:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 dkg kristálycukor
- 1 ek. meggylekvár
A tepsi kikenéséhez ( 20×30 cm) :
- 3 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral elkverjük, majd a tejjel tovább keverjük.
A zsemléket vékonyra szeleteljük, majd a cukros tejbe mártogatva, margarinnal kikent tepsibe tesszük a felét.
Lekenjük meggylekvárral.
A túrót elkeverjük a cukrokkal és a tojás srágákkal, majd ízesítjük a citrom reszelt héjával és hozzákeverjük a mazsolát is.
Elsimítjuk a lekvárom, majd rátesszük a maradék tejbe mártogatott zsemlét.
Ha marad a tejből, akkor ráöntjük a tetejére.
200 fokos sütőben 25 percig sütjük.
A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd összekeverjük a lekvárral és a zsemlék tetejére simítjuk.
Visszatesszük a sütőbe és 160 fokon, további 15 percig sütjük.
Nagyon finom, készítsétek el Ti is!